A Bodajki Tollaslabda SE 2005.

Az elmúlt évben Magyar Bajnokságokon, Grand Prix és ranglista versenyeken, Diákolimpiákon játékosaink összesen 98 érmet és több 100.000 forint értékű labdát "ütöttek össze, illetve szét". Az érmekből 24 arany, 29 ezüst és 45 bronz. Így természetesen csak az elmúlt év legfontosabb eredményeit, eseményeit fogom ismertetni.

Kiemelkedő eredményeink:

 

 • Almádi Gábor Friedrichshafenben egyesületünk első nemzetközi érmét szerezte meg, német párjával az U11-es korcsoportban.
 • A 2005-ös év korosztályos Magyar Bajnokságán két számban is Magyar Bajnoki címet nyertük el
  - Györök Zoltán – Bajcsy Zsófia U17 vegyespáros
  - Kiss Adrienn – Györök Dorina U13 leánypáros 

  További helyezések: 
  - Györök Zoltán U17 3. hely 
  - Kiss Tamás U15 3. hely
  - Almádi Gábor U11 3. hely 
 • Bajcsy Zsófia első lett a Grand Prix körversenyen összetettben az U19-es leányoknál, ahol az országos ranglistát is vezeti. Ugyancsak első az U17-es vegyes páros számban.
 • Bajcsy Bálint pedig az U19-es páros ranglista vezetője.
 • MAFC Kupa csapat összetett 2. helyezés (Debrecen mögött)
 • A felnőtt Magyar Csapatbajnokság II. osztályában újoncként 3. helyezést értünk el.
 • 2005-ös tollaslabda Grand Prix csapatversenyében ugyancsak másodikak lettünk. Az egyéni helyezettek értékes tárgyjutalmakat, a csapatunk pedig 120.000 Ft –ért toll labdát kapott a helyezésért. 
 • Az év második feléből meg kell említeni Dilingai Alexandrát, aki több versenyen sem talált legyőzőre, és ezt a sikersorozatot a ranglistavezető sem tudta megszakítani.
 • Bajcsy Zsófia a Zrínyi Kupa felnőtt női mezőnyében ezüstérmet szerzett, mely  majdnem 17 évesen ugyancsak figyelemreméltó.
 • A Megyei Diákolimpián az érmek döntő többségét bodajki versenyző nyakába akasztották. Ez összesen 20 érmet jelent, melyből: 6 arany, 10 ezüst és 4 bronz.
 • Az Országos Diákolimpián pedig 11 számban álltunk dobogón, melyek közül 5 arany, 3 ezüst és 3 bronz, de mindenki más kategóriájának 5-8. helyén végzett. Ezen a pápai versenyen kiemelkedett Györök Zoltán, háromszoros bajnoki címével. A Tóparti Gimnázium az ott versenyző bodajki tollaslabdázóknak köszönhetően elhozta az "Ország Legeredményesebb Gimnáziuma" címet. Bodajk az általános iskolák között a 4. helyen végzett (kb. 50 induló iskola).
 • December 29-30-án immár 4. alkalommal rendeztünk meg 24 órás versenyünket - játékunkat. Az éjjel-nappal zajló rendezvényen 630 mérkőzés várt 36 játékosra. Az eredményről, több egyéb eredményünkhöz hasonlóan képes beszámolót közölt a Fejér Megyei Hírlap.

A szakmai munka szempontjából két fontos eseményt hozott az év. Fájó szívvel ugyan, de még így is nagy örömmel, az igazolt játékosok heti két edzését át tudtam adni Marton Jánosnak. Úgy tűnik, hogy ez két okból is jó döntés volt. Először azért, mert János lelkesen és főleg eredményesen készíti fel Őket a soron következő versenyekre. Másrészt pedig így módom nyílt tömegsport-foglalkozás keretében egy kezdő csoporttal foglalkozni, melyben a nehézségek ellenére jó néhány tehetséges tollaslabdázó indult el a sportág első lépcsőjéről.

Az elmúlt évhez hasonlóan 2005-ben is eredményes évet zárt a Bodajki Tollaslabda Sportegyesület. Ehhez sok embernek a közös cél érdekében kifejtett munkája volt szükséges, melyet ezúton is köszönök.

Bodajk, 2006-01-06  
  Almádi István
  BTSE elnöke

2009-09-19 13:04:33  •  cimkék: tortenet, 2005