A BODAJKI TOLLASLABDA R

Bodajkon 1998. szeptemberétől tollaslabdáznak Almádi István vezetésével. Ekkor indult útjára ez a játék a faluban a gyerekek és a felnőttek körében is. Ebben a tanévben, de már 1999-ben Györök Zoltán 3. helyezést ért el az Országos Diákolimpián, mely nagy siker volt és erőt adott a továbbiakhoz. Az iskola szervezésében amatőr gyermek és felnőtt versenyeket is rendeztünk a megyei versenynaptár keretein belül.
A helyi általános iskola, az önkormányzat és vállalkozók segítségével már szinte minden hétvégén versenyeztünk 2001/2002-ben. Az eredmény Bajcsy Zsófia 2. helye az Országos Tizek Bajnokságán az U 13-as korcsoportban. A Debrecenben megrendezett Diákolimpián pedig kilencen kerültek a különböző korcsoportok legjobb tíz helyezettje közé.
Legeredményesebb évünk azonban a 2002/2003-as tanév. A megyei diákolimpián négy arany, négy ezüst és négy bronz érmet nyertünk, de még előtte másodszor is elnyertük a Vasvári Kupát. Az Országos Diákolimpia döntőjén pedig először állt bodajki versenyző a dobogó legmagasabb fokán. Ráadásul kétszer is. Györök Zoltán egyéniben, sőt párosban Piller Józseffel sem talált legyőzőre. Ezen a versenyen még három bronzérmet is gyűjtöttünk. Mivel a csapat többi tagja is kiemelkedően teljesített A Ország Legeredményesebb Általános Iskolája címet is kiérdemeltük. Megelőzve ezzel több sportiskolát is.
Kiss Adrienn 2003 áprilisában vezette az U 11-es Országos ranglistát. Ma a ranglistákon szinte az összes versenyzőnk a legjobb tíz között szerepel, ráadásul többen dobogós helyen.
2003 nyarától önálló sportegyesületet alakítottunk: Bodajki Tollaslabda Sportegyesület néven. Az elmúlt két év januárjában 24 órás tollaslabda játékot szerveztünk. Az idén már a megye több településéről hívtunk játszótársakat a 861 mérkőzés lejátszásához. Három éve már külföldön is kipróbáljuk magunkat: Németországban, Szlovéniában és Horvátországban jártunk több alkalommal. Emellett Hollandiában is játszott már bodajki tollaslabdázó.
2003-tól a Magyar Tollaslabda Szövetség az utánpótlás-nevelésbe bevon egy dán edzőt, aki rendszeresen foglalkozik a válogatott kerettagokkal az U13 és U 15-ös korcsoportokból. Ennek a két keretnek pillanatnyilag négy bodajki tagja van: Bajcsy Zsófia, Kiss Tamás, Bökényi Bernadett és Kiss Adrienn

Bodajk, 2004-02-01  
  Almádi István
  edző

2009-09-19 13:07:55  •  cimkék: tortenet, elozmenyek