U11, U15 OB P

Április 3-án rendezték meg a 2010-es országos bajnokságokat Pécsen az új Badminton központban. A verseny előtt adták át az előző év legjobb játékosainak járó díjakat. Egyesületünk 3 játékosa kapta az „Évad Játékosa” címet:

U11: - Grósz Bernadett
- Brachmann Huba 
U15: - Dellenbach Rudolf

 

 

Ezután került sor a mérkőzésekre. Nagyon erős mezőny volt minden versenyszámban. Úgy látszik, egyre inkább felzárkózunk az európai mezőnyhöz. Ennek megfelelően látványos és izgalmas mérkőzések után alakult ki a végleges sorrend.

U15 fiú Egyéniben Dellenbach Rudi hozta a papírformát és gond nélkül nyerte el az aranyérmet.

U15 leány egyéniben Dilingai Alexandra az elődöntőben kapott ki régi riválisától és a későbbi Magyar Bajnoktól, Kispál Katától. Jellemző a küzdelemre, hogy mind a két szett 20-22 arányban dőlt el. Szandi tehát 3. lett.

U15 leány párosban Szandi Ertl Katalinnak az oldalán titkos esélyes volt. Sajnos mindkettőjük felkészülését komoly sérülés nehezítette. A döntőben ezért 3 szettben kikaptak az évek óta együtt játszó ellenfeleiktől.

Az ezüst érmek számát Brachmann Huba szaporította. Csoportját simán nyerte, majd a 3-as döntőben móri ellenfelét is könnyedén legyőzte. Pécsi riválisával azonban már nem bírt.

Összességében az erős mezőnyben 1 arany, 2 ezüst és 1 bronzérmet gyűjtöttünk.

Gratulálok a résztvevőknek: Almádi István

 •  kapcsolódó galéria

2010-04-05 09:22:18  •  cimkék: pecs, 2010, verseny, ob